Bankhoesverven

Wij krijgen heel vaak de zelfde vragen via de mail en telefoon over de mogelijkheden bij het verven van een bankhoes. In deze FAQ (Frequently Asked Questions) hebben we al die vragen op een rijtje gezet, zodat je gemakkelijk je antwoord kan vinden op je vraag.

Kunnen jullie mijn bankhoes verven?

Ja, dat kunnen we waarschijnlijk wel! We hebben al honderde mensen blijgemaakt met een nieuwe levendige kleur voor hun bankhoes. Ververij Smit een familiebedrijf en heeft al meer dan 40 jaar evaring met niet alleen het verven van bankhoezen, maar ook kleding en textiel. Het verven van een bankhoes is bijna altijd maatwerk en we kunnen vrijwel iedere bankhoes, die niet gemaakt is uit polyester (syntetische materialen), verven. Voor een offerte kun je een mailtje sturen naar bankhoes@ververij.nl. Stuur altijd foto’s, het formaat, de gewenste kleur (als je deze al weet) en de samenstelling van uw bankhoes bij je mail! Vermeldt ook of er specifieke redenen zijn voor het verven van de bankhoes, zoals vlekken of verkleuring van de zon.

Voor overige vragen kun je op deze FAQ (Veelgestelde vragen) terecht.

Hoe duur is het verven van een bankhoes?

Het verven van de hoezen van de gemiddelde bank begint vanaf €350 exclusief BTW.. De huidige kleur, gewenste kleur, samenstelling van de stof en de behandeling (voorwassen, bleken) voor het verven hebben invloed op de prijs. Je kan een mail sturen naar bankhoes@ververij.nl voor een offerte. Stuur voor een offerte altijd foto’s, een geschat formaat, de gewenste kleur (als je deze al weet) en de samenstelling van uw bankhoes bij je mail! Vermeld ook of er specifieke redenen zijn voor het verven van de bankhoes, zoals vlekken of verkleuring van de zon.

Prijslegenda.

Hoe werkt het uitkiezen van een kleur?

We hebben een groot boek met kleuren en recepten bij ons in de ververij. Je kan als je de bankhoes bij ons aflevert een kijkje nemen voor de gewenste kleur.

Wanneer je al een specifieke kleur in gedachte heeft al is het ‘lichtbruin’ dan is het fijn als je dat doorgeeft met pantone kleurnummers. Als je ons een pantone nummer doorgeeft, gaan wij kijken of we dezelfde, of soortgelijke, kleur in ons recepten dossier hebben. Online kan je de pantone kleuren bekijken, maar let wel op, kleuren op een scherm zien er altijd, en ook echt altijd anders uit als in de werkelijkheid.

Als je bankhoes nu een donkere kleur heeft en je wil nu een lichtere kleur (zwart naar licht roze bijvoorbeeld) moet de bankhoes eerst ontkleurt worden om een goed resultaat te kunnen garanderen.

Kan de gekozen kleur afwijken van de werkelijke geverfde kleur?

Wij doen altijd ons uiterste best om de kleur die je hebt uitgekozen te realiseren op de bankhoes. Dit is altijd wel lastig, omdat we niet altijd met zekerheid weten of de kleurstoffen volledig reageren met de bankhoes (dit ligt aan de samenstelling van de stof). Normaal maken we onze kleur recepten speciaal voor de stof van een doek, maar omdat we niet zomaar kunnen snijden in de bankhoes en op een stuk stof kunnen testen is er altijd een mogelijkheid dat de kleur niet exact de kleur was die je wil. Ververij Smt is dus ook niet verantwoordelijk voor eventueel kleurverschil, tenzij het een recept heeft kunnen maken met de stof van de bankhoes.Het verschil tussen de kleur die je hebt uitgekozen en de werkelijke kleur is meestal nihil. De meeste klanten vinden het resultaat prachtig!

Hoelang duurt het verven van een bankhoes?

Helaas weten wij dat niet altijd. Dit ligt aan de gekozen kleur, de bankhoes, en de drukte in de ververij, maar meestal duurt dit het verven nadat een kleur is gekozen en de bank hoes is gebracht 5 werkdagen. Als dit langer of korter duurt, zullen we dit uiteraard laten weten.

Is er kans op mogelijk schade aan de bankhoes?

Bankhoezen zouden in ons verfprocess absoluut geen schade moeten oplopen. Het verven gebeurd in een speciale machine die heel rustig met de bankhoes omgaat. In enkele gevallen gebeurd dit helaas toch en dat vinden we enorm vervelend. Schade tijdens het process komt meestal door extreme slijtage of inferieure kwaliteit van de stoffen waaruit de bankhoes is gemaakt. Wij kunnen dit meestal niet van te voren zien en wij kunnen daar als bedrijf dus geen verantwoordelijkheid voor nemen. Gelukkig gaat in bijna alle gevallen het verven van een bankhoes goed!

Wanneer kan ik mijn bankhoes afleveren?

Dat kan doordeweeks op maandag tot en met vrijdag tussen 7 uur en 5 uur. We zouden graag wel vooraf weten of je langskomt.

Kan ik mijn bankhoes ook via de post versturen?

Ja, voor het terugsturen rekenen we 20 euro. We raden echter wel aan om de bankhoes op te halen en te brengen, zodat je zelf een kleur kan kiezen en het uiteindelijke resultaat kan bespreken met ons.

Mijn bankhoes is verkleurd, kunnen jullie dat oververven?

Ja, we kunnen de bankhoes ontkleuren (bleken) en opnieuw verven zodat de kleur weer volledig egaal is. We kunnen dezelfde of een andere kleur naar keuze oververven.

Er zitten vlekken in mijn bankhoes, kunnen jullie deze ook weghalen?

Ja, meestal verdwijnen de vlekken als we de bankhoes ontkleuren (bleken) en opnieuw verven. We kunnen dezelfde of een andere kleur naar keuze oververven.

Nog steeds vragen?

Stuur gerust een mail naar bankhoes@ververij.nl